Sessies

Plenair
09:35 - 10:15

Geef medewerkers hun vrijheid terug!

Het grootste obstakel voor medewerkers is de eigen organisatie. Bijna elke ademtocht is gereglementeerd. Ondanks lippendienst aan idealen als eigen verantwoordelijkheid en eigen initiatief zitten management en staf bovenop de medewerkers. Hoezo anders werken? Heel veel medewerkers zouden graag eens gewoon willen werken. Doen waar ze goed in zijn. Paul Verburgt heeft een radicaal ander organisatieconcept bedacht én in de praktijk met succes toegepast: minimal management.

Paul Verburgt

Paul Verburgt was jarenlang directeur van organisaties in de publieke en private sector. Tegenwoordig is hij zelfstandig adviseur en publicist. Een tijdje geleden verscheen zijn derde boek, Minimal Management, een hardhandige afrekening met de overdaad aan bazen en regels, tevens een praktische gids om het heel anders te doen. Minimal Management werd een bestseller.

Plenair
10:15 - 11:00

Vrijheid en verantwoordelijkheid zonder hiërarchie en controle

Bruggink & Van der Velden Advocaten Belastingadviseurs gelooft in de kracht van anders organiseren. Het is meer dan 10 jaar geleden dat Harm Bruggink en Sjoerd van der Velden samen een nieuw advocatenkantoor in Utrecht startten. Zij wilden het rigoureus anders doen en kozen de beginselen van de Brazilaan Ricardo Semler als uitgangspunt. Dat vormde de basis voor een advocatenkantoor waar werkelijk alles anders gaat dan in de branche gebruikelijk is. Geen stoffige mannen en stramme hiërarchie, maar vrijheid, verantwoordelijkheid en vakmanschap voor allen die bij Bruggink & Van der Velden Advocaten Belastingadviseurs werken.

Bij Bruggink & Van der Velden Advocaten Belastingadviseurs is iedereen ondernemer en dat betekent dat iedereen de vrijheid krijgt om zijn praktijk, maar ook zichzelf te ontwikkelen. Over belangrijke beslissingen wordt in groot overleg democratisch besloten en iedereen kan aandeelhouder worden. Daarnaast werkt iedereen 4 dagen per week met een onbeperkt aantal vakantiedagen en geldt een urenmaximum. Bruggink & Van der Velden Advocaten Belastingadviseurs werd in 2014 Slimste Bedrijf van het jaar en mag zich sinds 2015 'B Corp' noemen vanwege haar sociale duurzaamheid.

Door haar andere manier van organiseren weet Bruggink & Van der Velden Advocaten Belastingadviseurs al jarenlang succes te behalen. Met inmiddels 25 advocaten/belastingadviseurs behoort zij tot de grotere advocatenkantoren in de regio, maar zij blijft een 'vreemde eend in de bijt'. Tijdens de presentatie lichten de sprekers toe hoe dat in de praktijk werkt, waar zij tegenaan lopen en hoe zij de toekomst zien.

Daniël Maats

Daniël Maats is arbeidsrecht advocaat bij Bruggink & Van der Velden Advocaten Belastingadviseur.

Sjoerd van der Velden

Sjoerd van der Velden is oprichter van en advocaat bij Bruggink & Van der Velden Advocaten Belastingadviseurs.

Plenair
11:30 - 12:15

De kracht van autonomie binnen een corporate organisatie

Volledig autonome teams en medewerkers in een grote organisatie. Iedereen heeft het erover, maar hoe realiseer je dit in de praktijk? Een verhaal vol praktische voorbeelden en waardevolle lessen die bij zo’n transformatie komen kijken.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.